Ağrı'da 10 oy gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Ağrıda 10 oy gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 01:40

AĞRI İl Seçim Kurulu Başkanlığı’nın AK Parti İl Başkanı Zeynel Yerlikaya’nın itirazı üzerine aldığı kararla, il merkezindeki 196 sandıktaki oylar, 2’nci kez yeniden sayılacak.

Haberin Devamı

İldeki bazı sandıklar ayrı ayrı 14 kez sayılmıştı. Kentte neredeyse sıkıyönetim ilan edildi. Siyasi parti gözlemcilerinin eşliğinde yapılan sayım nedeniyle Adalet Sarayı’na giriş çıkışlar kontrol altına alındı. Çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda polis, boşaltılan 4 katlı öğretmenevi ile polisevine yerleştirildi. Kent merkezine giriş çıkışlar çok sıkı kontrol edilirken, polis Adalet Sarayı’nın çevresini demir bariyerlerle kapattı. Çevrede bulunan Dörtyol Kavşağı, Erzurum, Kağızman ve Hani Baba Caddeleri’ne yaya ve araç girişine izin verilmedi. Öğretmenevi önünde bir TOMA bekletilirken, jandarmanın da teyakkuz durumunda olduğu bildirildi. Polislere çelik yelek giydirildi.

SAKIK’TAN HODRİ MEYDAN
Seçimi kaanan BDP’li Sırrı Sakık ilk tepkisini ise Twitter’dan duyurdu: “AKP’nin bu kaçıncı itirazı, sayısını unuttuk! Ağrı İl Seçim Kurulu itiraz yolu kapalı olmak üzere oyların tekrar sayılması kararını verdi. Bu da bize gösteriyor ki kazandığımız seçimler demokrasiden uzak hilelerle bizden alınmak isteniyor. Kazandığımız bir seçimi içinize sindiremiyor musunuz? Sayın Başbakan’a çağrımdır! Başbakan Yrd. veya Bakanlardan birini Ağrı’ya gönderin, aday yapın, istediğiniz bir tarihte seçimi yenileyelim ve yarışalım. Hodri meydan!!” Sakık 20 bin 600, AKP adayı Hasan Arslan ise 20 bin 590 oy almıştı.

Haberin Devamı

ADANA’DA 11 İLÇEDE İTİRAZ
AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni de yaklaşık 4 bin 500 sandığın bulunduğu 11 ilçede oyların büyükşehir yönünden yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunduklarını söyledi.

GÜROYMAK’TA İPTAL
Bitlis’in Güroymak ilçesinde ise BDP’li Mehmet Emin Özkan’ın 32 oy farkla kazandığı seçimler iptal edildi.

133 oy için yeniden
Muş’un Serinova beldesinde AK Partinin 2 oy fazlalıkla kazandığı seçim, İl Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. CHP’nin yaptığı itirazın nedeninin sandık kurulu başkanının ihmali sonucu mühürlenmeyen ve bu yüzden geçersiz sayılan 133 oy pusulası olduğu belirtildi. Belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimi 1 Haziran’da yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!